OMS îl acuză pe Nigel Farage că a răspândit informaţii eronate despre tratatul privind pandemiile

Organizaţia Mondială a Sănătăţii l-a acuzat pe Nigel Farage de răspândire de informaţii eronate, după ce acesta a lansat o campanie de blocare a unui tratat internaţional care urmărea să îmbunătăţească pregătirea globală pentru pandemii.

825 afișări
Imaginea articolului OMS îl acuză pe Nigel Farage că a răspândit informaţii eronate despre tratatul privind pandemiile

OMS îl acuză pe Nigel Farage că a răspândit informaţii eronate despre tratatul privind pandemiile

Statele membre ale OMS negociază un acord pentru a consolida cooperarea împotriva noilor agenţi patogeni. Dacă proiectul va fi adoptat, tratatul ar angaja ţările să se ajute reciproc în cazul unei pandemii, să sporească cercetarea şi schimbul de date şi să promoveze accesul echitabil la vaccinuri, notează The Guardian.

Politicianul britanic Nigel Farage, iniţiatorul Brexitului, şi o serie de parlamentari conservatori fac presiuni asupra guvernului britanic pentru a bloca acest acord, susţinând că tratatul va da Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, printre altele, puterea de a dicta politica privind purtarea măştilor şi de a controla stocurile de vaccinuri.

De asemenea, Farage a declarat că tratatul ar impune ţărilor să dea 20% din vaccinurile lor, iar afirmaţia a fost dezminţită de către ministrul britanic al Sănătăţii, Andrew Stephenson.

Farage este liderul grupului de campanie Action on World Health (AWH), care a fost înregistrat la Registrul Comerţului săptămâna trecută.

Vizitatorii site-ului AWH sunt ajutaţi să îşi localizeze şi să facă lobby pe lângă parlamentarul lor, folosind e-mailuri tip ,,text sugerat" care susţin că tratatul OMS va ,,dezbrăca" Marea Britanie de puterea de decizie, potrivit sursei citate.

Ministrul britanic al sănătăţii, Andrew Stephenson, i-a îndemnat pe parlamentari să respingă ceea ce el a descris ca fiind mituri răspândite în legătură cu acordul.

Până în acest moment, Marea Britanie nu a luat nicio decizie referitoare la susţinerea tratatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici